Wie ben ik?

Achtergrond
Geboren en getogen in Bornem behaalde ik in 2016 mijn diploma Agro-en biotechnologie dierenzorg aan de Hogeschool Gent. Na een jaar in de horeca te hebben gewerkt startte ik in april 2018 bij een dierenartsenpraktijk te Mechelen. Het bleef echter kriebelen om in bijberoep een eigen zaakje op te starten en in januari 2019 was het dan eindelijk zover; 'tHuisdiertje kreeg zijn start. 
Sinds kort wordt ik bijgestaan door mijn schoonzus Yasmin. Zij zal mij op drukke of onverwache momenten bijstaan zodat wij steeds oppas kunnen verzekeren en de zorgen van jouw diertje kunnen doorgaan. 

 

 

 

 

 

 

Webshop
Door de coronacrisis die midden maart 2020 uitbrak werden voor de volgende maanden alle huisbezoeken geannuleerd. Toen begon het weer te kriebelen. In mijn ideale wereld zou ik dolgraag een klein dierenwinkeltje uitbaten. Elke grote droom begint met kleine stapjes en het was het ideale moment om een webshop op te starten. Als dierenartsassistente is het mijn plicht om spulletjes uit te zoeken die leuk maar ook vooral nuttig zijn. Op basis van deze twee vereisten heb ik het assortiment voor de webshop van 'tHuisdiertje samengesteld. Elke dag ga ik op zoek naar nieuwe producten zodat ons assortiment verder uitbreidt en jullie een diverse keuze aan spulletjes hebben.

Dierenartsassistente
Sinds drie jaar werk ik bij dierenartsenpraktijk Artemis te Mechelen. Samen met vier dierenartsen en twee andere assistentes draag ik mee bij tot de verzorging van de dieren en de administratieve taken in de praktijk. Door deze ervaring zijn dieren met extra zorgen in goede handen bij het 'tHuisdiertje. Ik ben vertrouwd met het geven van medicatie en zal ook snel opmerken wanneer er iets niet in orde is met jouw huisdier. Deze ervaring probeer ik ook zoveel mogelijk mee te nemen wanneer ik nieuwe spullen zoek voor de webshop. 

Eigen huisdieren
De hond en kat in het logo van 'tHuisdiertje zijn mijn vroegere hond Boomer (zie foto hieronder) en kat Tarzan. Op deze manier worden ze niet snel vergeten en beleven ze dit hele avontuur met mij mee. Ondertussen heb ik zelf twee knotsgekke nieuwe huisdieren, namelijk Charlie en Xhosa. Charlie is een Cairn terriër teefje van 2 jaar oud die mijn geduld wel al eens op de proef durft te stellen. Ze is superlief en haar guitige, koppige karakter maakt alles goed. Xhosa is een katje van bijna drie jaar oud. Zij kwam als heel klein kitten ziek binnen in de praktijk. Het was erop of eronder voor haar. Natuurlijk kan je zo'n klein, schattig ding niet een heel weekend alleen achterlaten en nam ik ze mee naar mij thuis. Eens daar aangekomen begon ze als bij wonder onmiddellijk te eten en vanaf dat moment was ik verkocht. Ze is nooit meer weggegaan en sindsdien kruipt ze elke avond mee in bed voor een heerlijke knuffelsessie. De naam Xhosa komt trouwens uit het Afrikaans. Zij zijn een volk in Zuid-Afrika. Wegens mijn voorliefde voor het land (ik deed er 3 maanden stage) kon een Afrikaans getinte naam niet bij m'n huisdieren ontbreken. Ik probeer regelmatig nog eens terug te gaan om mijn vrienden en stageplaats te bezoeken (hopelijk kan dit weer snel).
 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Voor de leukste dierenweetjes, klik hier!
Aanmelden
© 2021 'tHuisdiertje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel